visdief

De visdief (Sterna hirundo) heeft een lichaamslengte van ongeveer 35 centimeter. Heeft een zwarte kopkap en een vormstaart. Zijn bek heeft een oranje rode kleur met een zwarte punt, en de pootjes hebben een rode kleur. De rug is grijs van kleur.

Het voedsel bestaat uit vis, larven, kreeften en insecten. 

Een legsel bestaat doorgaans uit 2 à 3 geelbruine tot donkerbruine eieren van gemiddeld 41 x 30 mm, met grijze ondervlekken en donkerbruine vlekken. De broedduur bedraagt 20 tot 23 dagen. Visdiefjes hebben soms twee legsels in een seizoen. De visdief is een zomergast, en overwinterd langs de West-Afrikaanse kust.Staan op de rode lijst van bedreigde soorten.