• Natuurfotografie op z'n mooist
  • Foto's uit binnen- en buitenland
Home » Vogels » Watervogels » Chileense flamingo

Chileense flamingo

Een Chileense flamingo (Phoenicopterus chilensis) is een vogel van gemiddeld 105 cm lang en weegt ongeveer 2,3 kilogram. Deze soort onderscheidt zich van de Andes flamingo door zijn grijze poten met rode "knieën" (feitelijk enkel-gewrichten) terwijl de Andes flamingo geheel vuilgele poten heeft.
Deze vogel broedt in kolonies in maart en juni. Het legsel bestaat uit een enkel ei.

Op de grens van Nederland en Duitsland in het Zwillbrocker Vennbroedt sinds 1982 een kleine kolonie die is ontstaan uit verwilderde vogels die zijn ontsnapt uit gevangenschap. Zo broeden daar enkele tientallen paren, samen met nog twee andere soorten flamingo's. Deze vogels overwinteren op schorren en slikken in Zeeland. Deze flamingo werd gefotografeerd in Oostende.