Zilvermeeuw

 

Een zilvermeeuw (Larus argentatuseet bijna alles. In hun natuurlijke kust omgeving vooral mosselen, krabbetjes en wormen. In de stad allerlei afval. Ze vissen zelf niet of nauwelijks, maar lusten wel degelijk vis en visafval. De jonge zilvermeeuw is overwegend bruin en krijgt stap voor stap het verenkleed van de volwassene. De zilvermeeuw eet vrijwel alles, ook brood en patat. Hij broedt in kolonies in duingebieden. Omdat vossen de nesten daar leegroven, neemt de zilvermeeuw steeds vaker zijn toevlucht tot daken in steden.


Kokmeeuw

 

Een kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus) Zijn snavel en poten zijn diep donkerrood, kop en keel zijn donker chocoladebruin. Ze hebben een smalle, witte oogring. Vanaf de hals verandert de kleur in wit. Die kleur loopt door in de onderdelen en de staart. Mantel en dekveren zijn zilvergrijs. Zijn slagpennen zijn ook wit, met een zwarte punt. In de winter is de onderkant van de vleugel donkerder.


Drieteenmeeuw

 

Een drieteenmeeuw (Rissa tridactyla) is meer een oceaanvogel. De vogel heeft een grijze rug en een ietwat donkerdere mantel. De onderzijde is overwegend wit. De driehoekige vleugelpunten zijn zwart. Hij heeft donkere poten, donkere ogen en een groenachtig gele snavel. De lichaamslengte bedraagt 40 cm.


Ross' meeuw

 

Ross' meeuw (Rhodostethia rosea) is een zeevogel. Ross' meeuw lijkt veel op de kleinere dwergmeeuw (24 tot 28 cm) en ook het verenkleed is vergelijkbaar. Ross' meeuw is echter groter en heeft wat langere vleugels en een langere, wigvormige staart. In de zomer zijn volwassen vogels vaalgrijs op hun bovendelen, hebben ze een witte onderkant met een roze waas op de borst en een zwarte ring in de nek. (Wikipedia)


Kleine mantelmeeuw

 

De kleine mantelmeeuw, ook bekend als de dwergmeeuw, is een vogelsoort die behoort tot de meeuwenfamilie. Ze zijn te herkennen aan hun witte verenkleed, grijze vleugels en zwarte kop. Deze meeuwen zijn vaak te vinden langs de kusten en in kustgebieden, waar ze op zoek gaan naar voedsel zoals vis, schaaldieren en afval. Ze broeden meestal in kolonies op rotsachtige kliffen of eilanden

De kleine mantelmeeuw staat bekend om zijn luide roep en acrobatische vliegkunsten. Het zijn sociale vogels die vaak in groepen leven en communiceren met elkaar door middel van verschillende geluiden en gedragingen. Deze meeuwen spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van kustgebieden en zijn een kenmerkende verschijning langs de Nederlandse kust.